Difference between revisions of "FAQ"

From Navit's Wiki
Jump to: navigation, search
(gui_sdl_window.cpp:23:19: error: CEGUI.h: No such file or directory)
Line 16: Line 16:
  
 
==gui_sdl_window.cpp:23:19: error: CEGUI.h: No such file or directory==
 
==gui_sdl_window.cpp:23:19: error: CEGUI.h: No such file or directory==
You need libcegui-mk2-dev (Crazy Eddie's GUI (development files))
+
You need Crazy Eddie's GUI development files. Ususally called cegui-devel or libcegui-mk2-dev.
 
 
  
 
=Run time troubles=
 
=Run time troubles=

Revision as of 18:15, 6 October 2007

Compilation troubles

My compilation fails, complaining about GL/glc.h

You are missing the quesoglc package. We may switch to another more common library at some point. It isn't widely used, so maybe it isn't available via your distro's repository. If you can't find it, try to compile it from sources, available on the quesoGLC website

If your running Gentoo, you can grab an ebuild for it here : http://www.kazer.org/navit/quesoglc-0.6.0.ebuild.


Can't exec "autopoint": No such file or directory

You're missing gettext-devel.

configure.in:21: error: possibly undefined macro: AC_DISABLE_STATIC

You're missing libtool.

gui_sdl_window.cpp:23:19: error: CEGUI.h: No such file or directory

You need Crazy Eddie's GUI development files. Ususally called cegui-devel or libcegui-mk2-dev.

Run time troubles

Navit hangs at "failed to create gui"

Example :

o (process:12367): WARNING **: failed to create gui 'sdl'
Using '/home/kazer/.navit/navit.xml'

Most likely, your navit.xml file is incomplete / erroneous. The best thing to try, is to start navit with the default configuration file :

./navit navit.xml

if you're running it from the source directory.

If it loads, then your configuration file is broken. First, check if you have the <plugins> section at the beginning of the file.

The easiest thing to do to fix this is probably to overwrite your own config file with the one shipped with Navit. Don't forget to read Configuring navit for some tips about the config file, especially if you run the SDL gui (GTK gui should work fine out of the box).


My position is reported incorrectly

Most of the time, this is caused by the decimal separator being incorrectly set. Navit tries to override the decimal separator at startup, but the LC_ALL environment variable can block this. You can check this easily : echo $LC_ALL

If it returns something, you can't override your locale settings. You should "unset LC_ALL" and try again. If it works, you got it :)

In gentoo, this is set in the /etc/env.d/<something>locales. You may want to remove or comment the LC_ALL line in that file.


In the GTK gui, accents are broken in the buttons, and i get blank entries in the menus

Same thing as previously. The LC_ALL blocks you from changing the charset.